VARNING PÅ STAN NU MÅR KUNG I BAREN ILLA IGEN

Efter 110 slutsålda föreställningar på Göta Lejon i Stockholm är det nu klart att den hyllade showen kommer till Rondo i Göteborg!

Magnus Uggla har levererat hits under 40 år, sålt 23xPlatina och haft sjukt många listettor. Trots detta har hans tidigare shower alltid baserats på ny musik, ”ingen gammal skåpmat”, för att citera Uggla själv. Hösten 2018 blev det äntligen ändring på det! På publikens begäran gjorde Uggla något han aldrig gjort förut – en hitshow, en hitkavalkad av sällan skådat mått.  Alltså inget nyskrivet skit. 

”Varning på stan nu mår kung i baren illa igen” hade premiär på Göta Lejon i Stockholm den 11 oktober förra året och fortsätter spela till och med den 13 april. Hyllningarna har fullkomligt haglat över showen och det har stått utsålt på luckan nästan varje kväll! Nu står det klart att Ugglas show kommer till Rondo i Göteborg med premiär den 26 september. Biljetterna släpps måndagen den 4 mars.

Full fart framåt har alltid varit mitt rättesnöre. Tre krogshower har jag avverkat, den första 98, den andra 2005 och den senaste 2012. Mitt enda krav när jag skrivit på en föreställning har varit att den enbart skall innehålla nytt material, ingen gammal skåpmat. Publikens krav har varit det motsatta men benhård i min uppfattning har jag aldrig fallit till föga. Aldrig.

Förrän nu.

Till min nya show lägger jag mig platt. Publiken skall få vad publiken vill ha, och det med råge. Bara gamla låtar.

Det är dags att blicka bakåt och få svar på spörsmålen. Hur gick det egentligen för Disco-Kaj, för Jerry eller för de hotta brudarna från Djursholm? Eller för Trubaduren Mats och Jonny Balle?

Men kanske kan vi också få svar på frågan som hela svenska folket klurat på i årtionden. Vart tog den kaskadkräkandes sångfågeln vägen? Göteborg, hösten 2019 vet vi.

Varning på Stan för nu mår Kung i Baren illa igen.

Magnus Uggla

”Varning på stan nu mår kung i baren illa igen”.

Manus och regi Rikard Bergqvist.

    Varning på stan